Elske Wilton-Pfaeltzer - maart 2015

Elske Wilton-Pfaeltzer ( 1948,  Hilversum) werd geboren in een academisch en artistiek milieu.  Na haar doctoraal studie Spaans (Universiteit van Utrecht en Leiden)  reisde Elske rond de wereld.  Eerst als oorlogscorrespondente tijdens de burgeroorlog in Libanon (1975-1982,  NCRV Radio)  en vervolgens woonde zij als diplomatenvrouw met gezin steeds een aantal jaren in  Australië,  Duitsland,  Zweden en Malta.

In Australië volgde ze een opleiding aan de Canberra School of Art (1989 – 1990), daarna in Den Haag aan de Vrije Academie (2000 – 2003) en later in Italië,  Florence aan de Florence Academy of Art (2007).   Inmiddels is ze na vele omzwervingen terug in Nederland en woont en werkt ze in Den Haag.

Elske is lid van de Portrait Society of America en neemt aldaar deel aan de jaarlijkse conferenties en masterclasses in o.a.  Washington DC en Atlanta Ga.  Zij heeft daar nu een groot aantal opdrachten.

Elske heeft portretopdrachten en tentoonstellingen gehad in o.a. Australië,  Engeland, België, Duitsland, Malta,  de verenigde Staten en Nederland.

‘In  landschappen boeit mij het  atmosferische,  de stemming waarin je door het landschap wandelt,  zij het drama,  melancholie of  verwachting.

 In een portret zet ik vooral de positieve kanten van het karakter neer van de persoon,  men moet kunnen zien  wat voor type mens daar staat,  gevoel voor humor,  eerlijkheid e.d.  Mijn krijttekeningen (rood krijt met witte ophoging op licht gekleurd papier) zijn gebaseerd op de werkwijze van de laat Middeleeuwse kunstenaar Raphael,  maar dan nu met hedendaagse gezichten.