Een verzamelaar verkoopt.... Corneille.

 

In 1950 nam Corneille een gedurfde stap en verhuisde naar het bruisende Parijs, een stad doordrenkt met kunst en cultuur. Zijn artistieke ziel werd al snel gevangen door de revolutionaire geest van de "Cobra Beweging," een avant-gardistische groep kunstenaars uit Kopenhagen, Brussel, en Amsterdam. Corneille, met zijn passie voor vrije expressie, vond in de beweging een artistieke thuisbasis.

 

De jaren tussen 1948 en 1975 kenmerkten een cruciale periode in Corneille's carrière, waarin hij zijn artistieke grenzen verkende en zijn creativiteit de vrije loop liet.

Tijdens deze vruchtbare periode ondernam Corneille talloze reizen naar verre oorden, zoals het mysterieuze Afrika en het betoverende Ethiopië. De exotische landschappen en eeuwenoude culturen dienden als bronnen van inspiratie. Corneille dook diep in de natuur en de geschiedenis, zoekend naar nieuwe vormen en expressiemogelijkheden.

De grafische werken die uit deze periode voortkwamen, weerspiegelen de artistieke reis van Corneille. Zijn penseelstreken en kleurenpalet getuigen van een zoektocht naar de essentie van de natuurlijke wereld en de sporen van oude beschavingen. Het zijn werken die niet alleen visueel verbluffend zijn maar ook een diepere betekenis en verbondenheid met de wereld belichamen.

De hier getoonde werken, doordrenkt met de geest van de "Cobra Beweging" en doordrenkt met de invloeden van Corneille's reizen, vormen een levendig testament van een kunstenaar die zijn horizon wilde verbreden en de schoonheid van diversiteit wilde vangen. Ze nodigen de kijker uit om mee te reizen met Corneille, door de straten van Parijs, over de uitgestrekte landschappen van Afrika, en door de eeuwenoude geschiedenis van Ethiopië.