Clara van Harnixma / Feyona van der Felz - december 2016

Clara van Harinxma, passie voor schilderen

 

Schilderen en tekenen is een rode draad door mijn leven. Het is heerlijk om met gelijkgestemden hierin te delen. Je bekijkt alles door het oog van de schilder en bent er altijd mee bezig.

Toen ik van school kwam ging ik modetekenen bij van Braam en Wibaut  Modeacademie in Amsterdam. Daar zat de oude van Braam portret te tekenen en de onstuitbare liefde voor het portret werd bij mij geboren. Ik ging naar Parijs,  schilderen op het atelier van Conrad Kickert , waar als eerste een oud model van Rodin kwam poseren.

Later heb ik meer dan 10 jaar in het oosten van het land op het atelier van Leo Vierhout – die mijn grote inspirator en leermeester was – gewerkt. En schilderde ik vele portretten in opdracht wat ik nog altijd doe. Toen ik naar het westen van het land verhuisde ging ik naar de Wackers  Academie in Amsterdam en volgde lange tijd cursussen op de Gooise Academie bij Gabryela Wasowicz.

Nu in Den Haag deed ik mijn vingeroefeningen bij Marike Bok en nu bij Hans van Melick. En onlangs heb ik de weg gevonden naar het oude atelier van Sierk Schröder waar Janice Boekholt cursussen geeft.