Batya van Brakel -juni  2017

Batya van Brakel schildert meditatieve kleurkunst sinds 2002. Ze volgde verschillende cursussen maar haar doorbraak kwam toen ze onderweg was naar de Vrije Academie in Den Haag.

Ze werd bijna geschept door een auto die doorreed en hoorde van omstanders dat ze bang waren geweest dat er een verschrikkelijk ongeluk met haar zou gebeuren. ‘Omdat ik met mijn hoofd nog steeds bij die gebeurtenis was toen ik begon te schilderen, kwam wat ik maakte, puur vanuit mijn gevoel.

Toen het schilderij klaar was en ik er echt naar keek was ik verrast om te zien dat het een voor mij hele nieuwe stijl betrof. Vast eenmalig dacht ik nog, maar het betrof een doorbraak.

 De kleuren zeiden me meteen dat het om een nieuw creatief proces ging en de term meditatieve kleurkunst was geboren.” Hierna gebeurden er verschillende wondertjes.

 Een vriendin gaf spontaan een opdracht, Batya werd gevraagd voor een expositie en op een avond deden drie mensen die niets met elkaar te maken hadden en waarvan Batya er maar een zelf kende, een bestelling zonder dat ze een foto hadden gezien.