Arno Massee - november 2021

Colpo di Fulmine

 

 

 

Een onverwacht maar beslissend moment van absolute schoonheid, verrassend krachtig en intens van emotie. Met elkaar verweven en onafscheidelijk.

Colpo di Fulmine is een intieme serie beelden waarin thema's als kwetsbaarheid, duisternis, schoonheid, passie en comfort op thematische en symbolische wijze worden gecombineerd. Het onderwerp kan obscuur of ernstig zijn, maar raakt aan een oprechte emotie of gevoel.

 

 

Cyanotype prints

De basis van het werk is vaak een cyanotype print, afgedrukt met negatieven op lichtgevoelig gemaakt papier en langdurig blootgesteld aan direct zonlicht.

De prints worden vervolgens gebleekt, getint en herdrukt tot de definitieve versie van het werk klaar is. De prints zijn niet alleen fotografisch te noemen, het is een combinatie van analologe print technieken, gecombineerd met acrylverf, houtskool en Oost-Indische inkt. Ondanks dat de prints in editie worden gemaakt is elk werk uniek.

 

Arno begon zijn carrière in 1992 toen het afdrukken van foto's plaatsvond in de donkere kamers. Zijn liefde voor deze manier van werken - waarbij je afhankelijk bent van tijd, licht, ouderwetse chemicaliën en vooral vakmanschap - tijdens het printen en analoog monteren, is altijd gebleven. Zijn vrije werk is vooral herkenbaar aan het gebruik van cyanotypedruk waarmee afbeeldingen worden vastgelegd in een zogenaamde ‘blauwdruk’. De basis van het werk is vaak een cyanotypedruk die wordt gebleekt, getint en herdrukt.