Eindejaars tentoonstelling Atelier Sint Lucas - juni 2023

“Haags Atelier blijkt broedplaats voor Nederlandse schilderkunst”Voor de derde keer in haar relatief korte historie wordt de eindejaarstentoonstelling van Atelier Sint Lucas georganiseerd in Galerie Schippers en daar zijn we best trots op! Het gaat namelijk erg goed met hun leerlingen.  Enige studenten van dit particuliere instituut haalden de lokale en zelfs ook landelijke pers.  Zij konden hun krachten meten in het “officiële circuit”. Door mee te doen aan diverse landelijke tentoonstellingen en wedstrijden werd dit meer dan eens bevestigd.

Portretschilder, mede-oprichter en docent  Arjan van Gent , die zelf een van de Meesterschilders was in het televisieprogramma “de Nieuwe Vermeer” gaf zijn leerlingen de opdracht iets te creëren dat met Johannes Vermeer (1632-1675) te maken heeft. Aanleiding was het feit dat meerdere leerlingen wisten door te dringen tot de finale in de vrije categorie van hetzelfde televisieprogramma. Ook de serie affiches van het Rijksmuseum waarop sterk uitvergrote details uit het werk van de wereldberoemde kunstenaar te zien zijn, vormde de inspiratie voor deze opdracht.

Arjan heeft door zijn deelname aan de televisie-uitzending zijn opgedane kennis en enthousiasme over kunnen brengen op zijn studenten die allemaal hun eigen visie op de Delftse grootmeester hebben gegeven. De resultaten bevatten natuurgetrouwe kopieën, studies van details maar ook eigen interpretaties met een knipoog naar het grote voorbeeld.

Naast deze creaties is er ook van iedere leerling een of meer vrije werken te bewonderen. De zeer gevarieerde tentoonstelling van portretten, stillevens en ook landschappen laat een breed beeld zien van wat er op het succesvolle Atelier gemaakt wordt. Arjan is dan ook apetrots dat hij een steentje heeft mogen bijdragen aan deze successen reeks. Deze klassieke schilderkunst is in zijn volle glorie te bewonderen in de galerie.