Gerard ten Broek - augustus 2023

Gerard ten Broek is een autodidact beeldend kunstenaar gevestigd in Den Haag.

Zijn werk bestaat uit land art, installaties, sculpturen, foto’s, videokunst en live performances. De Zandmotor is zijn openlucht atelier.

Hij combineert de organische en dynamische beelden in de natuur met zijn Land art om vergankelijke kunst te creëren. Gerard zoekt altijd naar de synergie tussen verschillende kunstvormen. Zijn vergankelijke kunst ontstaat in en met de natuur.

Je kunt hem vaak vinden op de stranden van Den Haag en omgeving. 

Samenwerken met alle natuurlijke elementen die daar voorhanden zijn; zon, zee, zand, wolken, luchtspiegelingen, de getijden in alle weersomstandigheden zoals regen, sneeuw,

mist, fata morgana’s, hagel en storm.

Op zoek naar optische en surrealistische illusies, accentueert hij contrasten met reflecties en schaduwen.

Alle land art-creaties worden gefotografeerd/gefilmd vanaf de grond en met een drone vanuit de lucht. Hij voorziet het film- en fotomateriaal van geluid en muziek. 

Gerard ten Broek zijn kunst is ook te bewonderen op de Biënnale Noordwijk waar hij exposeert in de openlucht tot 21 augustus, met een sculptuur in de vijver van landgoed Nieuw Leeuwenhorst en een participatie labyrint bij Streekmuseum Veldzicht. 

Voor het boek “50 jaar Radar Love” heeft hij een promotie kunstwerk gemaakt op het strand. Het boek wordt medio augustus uitgebracht met een signeer sessie bij Paagman Den Haag.